O companie chineza de tehnologie isi indeamna angajatii sa mearga 10.000 de pasi in fiecare zi pentru a isi imbunatati starea de sanatate. Cei care nu reusesc sa faca acest efort sunt pusi sa faca flotari.

Compania de tehnologie din Chongqing si-a indemnat angajatii sa isi ia o aplicatie care le contorizeaza numarul de pasi facuti zilnic, conform businessinsider.com.

“Multi dintre angajatii nostri stau in birou toata ziua. O parte dintre ei, chiar si cei tineri, au deja probleme cu gatul si cu umerii”, a declarat un oficial din companie.

In cazul in care nu reusesc sa isi indeplineasca "norma de pasi", angajatii ar trebui sa faca intre 50 si 100 de flotari.

“Oricine nu reuseste sa isi indeplineasca norma de miscare este indemnat sa faca intre 50 si 100 de flotari, dar nimeni nu a fost presat sa faca acest lucru pana acum”, a declarat un oficial din cadrul companiei.

Oficialul a declarat ca aceasta masura va disparea dupa ce angajatii vor face sport din proprie initiativa. Parerile angajatilor au fost impartite cu privire la aceasta metoda a companiei. Un angajat s-a declarat socat. “De ce sa fiu rugat sa fac miscare atat timp cat mi-am terminat treaba?", a spus acesta.

Interviu cu artizanul...
Citeste si: Interviu cu artizanul inovatiilor ING: oamenii se schimba cel mai greu

Un altul s-a declarat incantat si a spus ca initial s-a simtit extrem de extenuat dupa exercitiul fizic sugerat de companie, dar apoi a realizat ca organismul sau are nevoie de mai multa miscare. Acesta a declarat ca mai multi colegi au renuntat sa se mai joace pe calculator in timpul liber si prefera sa mearga la plimbari.

Sursa foto: lzf / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
FOTO Cum arata cea mai noua clinica Medicover din cladirea The Bridge