6 Februarie 2017

Roman in varsta de 21 de ani, retinut pe Aeroportul din Frankfurt pentru terorism



Romanul este suspectat ca a discutat pe Internet cu alte persoane cu privire la pregatirea unui atac in Germania, potrivit aceleiasi surse.

Anchetatorii nu dispun, pentru moment, de vreun indiciu cu privire la vreo tinta concreta si nu mentioneaza vreo afiliere la vreo grupare jihadista. Barbatul se pregatea sa plece in Romania, in cadrul acestor pregatiri si a fost arestat joi. Politia din Baden-Wurttemberg a confiscat, in timpul unei perchezitii in apartamentul acestuia, in regiunea Heidelberg (sud-vest), documente scrise si suporturi electronice de date, conform News.ro.

Atacul cu camion de la 19 decembrie, intr-o piata de Craciun din Berlin, soldat cu 12 morti, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, a fost primul atac islamist de amploare comis pe teritoriul german. Insa mai multe atacuri islamiste au fost comise recent de persoane izolate. Statul Islamic a revendicat, in 2015, un atac la Hamburg, un atentat cu bomba, soldat cu 15 raniti, si un atac cu toporul, soldat cu cinci raniti. Potrivit agentiei The Associated Press, citata de site-ul BT.com, un judecator a dispus ca romanul sa fie plasat in detentie.



Citeste si