Cinci persoane au suferit intoxicatii usoare cu fum si nimeni nu a fost ranit grav in urma exploziei de la centrala nucleara din Flamanville, din nord-vestul Frantei, a anuntat Prefectura citata de AFP.

Prefectura a mobilizat si o ambulanta pentru mai multe persoane. Reactorul 1 a fost oprit in urma incidentului. Pompierii au dat asigurari ca incendiul este pe punctul de a fi stins. Serviciile de interventie in situatii de urgenta se afla la fata locului, iar autoritatile au dat asigurari ca nu exista risc de scurgeri radioactive, anunta Ouest France, conform News.ro.

Explozia a avut loc joi, la ora locala 10 (11 ora Romaniei), in sala masinilor, in afara zonei cu elemente nucleare de la centrala aflata in regiunea Manche. Autoritatile nu au activat asa-numitul Plan Particulier d'Interventions (PPI), pentru ca nu exista niciun risc nuclear, a anuntat Prefectura. Centrala Flamanville are doua reactoare cu apa sub presiune, care produc 1,3 Gigawati fiecare. Reactoarele au fost construite in 1986, respective 1987. Un al treilea reactor urmeaza sa fie finalizat in 2018. Centrala este detinuta de compania Electricite de France (EDF).

Sursa foto: Shutterstock/KREML

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri