Autoritatile elene au evacuat de la primele ore ale diminetii pana la 72.000 de persoane din Salonic, a doua cea mai mare localitate din Grecia. Locuitorii din mai multe cartiere rezidentiale au fost evacuati pe stadioane, in sali de sport si cafenele, tocmai pentru ca expertii militari sa poata dezamorsa si elimina in siguranta un obuz din al Doilea Razboi Mondial, transmite Reuters.

”Suntem absolut pregatiti. Le cer concetatenilor sa-si pastreze calmul. Nu exista niciun motiv de panica, nu exista niciun pericol, aceste masuri reprezinta precautii pentru siguranta locuitorilor”, a declarat guvernatorul regional Apostolos Tzitzikostas. De asemenea, operatiunea complexa ar putea sa dureze cel mult sase ore, scrie News.ro.

Respectivul obuz cantareste 250 de kilograme si a fost descoperit la o adancime de cinci metri sub pamant, in urma unor lucrari de excavare la o statie de distribuirea a gazelor naturale din Salonic. Expertii militari vor incerca sa dezamorseze bomba fara sa o mute din sant, iar operatiunea ar putea sa dureze mai multe ore.

Inainte de inceperea operatiunii au fost evacuate toate persoanele care locuiesc pe o raza de doi kilometri de obuz, fiind vorba de cea mai mare evacuare de dupa al Doilea Razboi Mondial. Potrivit ministerului de Migratie, printre persoanele evacuate se numara si refugiatii care traiesc intr-o fabrica abandonata, acestia din urma fiind trimisi intr-o vizita la muzeul din Salonic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri