Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, l-a atacat dur vineri seara pe ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, acuzandu-l ca se foloseste de ”fapte alternative” pentru a apara controversatele reforme judiciare ale Varsoviei. Reprezentantii de la Bruxelles au catalogat drept o amenintare la adresa statului de drept reformarea Curtii Constitutionale, transmite Reuters.

”Acum suntem cu adevarat in teritoriul faptelor alternative”, i-a spus Frans Timmermans lui Waszczykowski in prima zi a Conferintei de Securitate de la Munchen. Aceasta acuzatie din partea prim-vicepresedintelui a venit dupa un schimb de replici dure cu ministrul de Externe al Poloniei.

”Te rog sa ne permiti sa ne respectam propria lege fundamentala, nu viziunea ta despre Constitutie. Okay?”, a spus Witold Waszczykowski. In schimb, prim-vicepresedintele a incercat sa construiasca un argument puternic, precizand ca Comisia de la Venetia i-a acuzat pe conservatorii din guvern ca submineaza democratia prin stirbirea de puteri a Curtii Constitutionale.

”Nu ma crede pe mine, dar ai intrebat Comisia de la Venetia. Ei au fost foarte clari in raspuns. Singurul lucru pe care l-au primit de la tine a fost un raspuns jignitor”, a completat Frans Timmermans.

Tensiunile dintre Varsovia si Bruxelles au crescut considerabil in ultimul an si jumatate, dupa ce euroscepticii de la Partidul Lege si Dreptate (PiS) au reusit sa obtina singuri o majoritate parlamentara, pentru prima data dupa caderea regimului comunist din Polonia. Comisia Europeana a lansat chiar o investigatie cu privire la statul de drept din Polonia.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri