Cuba a anuntat vineri ca Statele Unite au extradat 117 imigranti ilegali in tara comunista, de la abrogarea politicii care le acorda resedinta automata aproape tuturor cubanezilor care ajungeau pe teritoriul SUA. Anularea politicii face parte din eforturile de normalizare a relatiilor, relateaza Reuters.

In total, peste 680 de “imigranti ilegali” cubanezi au fost extradati din diferite tari, dintre care peste 400 din Mexic, 117 din Bahamas si 39 din insulele Cayman, potrivit News.ro. La inceputul lunii ianuarie, intr-una dintre ultimele sale masuri ca presedinte, Barack Obama a pus capat unei politici care dura decenii si care le-a permis imigrantilor cubanezi care au ajuns ilegal pe teritoriul SUA sa ramana.

Guvernul cubanez a salutat decizia, pe care a descris-o drept “un pas important inainte in relatiile bilaterale”. Tratamentul preferential al imigrantilor cubanezi a determinat milioane de oameni sa fuga de pe insula, ceea ce a subminat economia tarii comuniste.

Intre timp, in Statele Unite, populatia cubanezo-americana tot mai mare a devenit o forta politica, economica si culturala. Circa 1,8 milioane de cubanezi americani traiesc in prezent in SUA, inclusiv doi candidati in cursa pentru nominalizarea republicana – Marco Rubio si Ted Cruz.

Sursa foto: CREATISTA / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri