Bilantul atacului terorist din capitala Somaliei a crescut la 30 de morti si peste 50 de raniti, dintre care multi sunt in stare critica, a declarat capitanul Abdirisak Mohamed, din Politia din Mogadishu, citat de CNN.

Bilantul de anterior era de cel putin 18 morti si 25 de raniti. Potrivit lui Abdirisak Mohamed, numarul victimelor ar putea creste in continuare, pentru ca multi dintre raniti sunt in stare grava. Printre victime se numara civili si militari, potrivit News.ro.

"Ma aflam in magazinul meu, cand o masina a intrat in piata si a explodat. Am vazut peste 20 de oameni zacand pe jos. Majoritatea erau morti, iar piata era complet distrusa", a povestit un martor, Abdulle Omar. Atacul nu a fost revendicat deocamdata, dar in zona este foarte activa gruparea Al Shabaab, islamisti care lupta impotriva Guvernului.

Luna aceasta, Somalia si-a ales un nou presedinte, pe Abdullahi Mohamed. El are dubla cetatenie, americana si somaleza, a servit anterior ca premier si este cunoscut mai degraba dupa porecla sa, "Farmajo". Somalia este macinata de un razboi civil din 1991, iar agentiile de asistenta umanitara au avertizat ca o seceta severa au facut ca parti mari din tara sa se confrunte cu risc de foamete.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri