Philip Hammond, care va sustine miercuri declaratia anuala privind bugetul Marii Britanii, a avertizat ca Brexitul ar putea provoca probleme neasteptate si a subliniat necesitatea mentinerii disciplinei fiscale, potrivit News.ro. ”In timp ce facem progrese constante in eliminarea deficitelor, exista inca unele voci care cer imprumuturi masive pentru finantarea unor cheltuieli uriase. Aceasta abordare nu provoaca doar confuzie, ci este si nesabuita, nesustenabila si incorecta pentru tineri, care vor suporta consecintele”, a scris Philip Hammond in Sunday Times.

Premierul Theresa May a stabilit ca termen pentru activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona sfarsitul lunii martie. Economia britanica s-a dovedit rezistenta dupa votul de la referendumul din iunie anul trecut, dar inflatia mai mare, cresterea lenta a salariilor si planurile de reducere a unor beneficii au determinat entitati precum Institutul pentru Studii Fiscale sa avertizeze ca inegalitatile si saracia din Marea Britanie se vor agrava.

Philip Hammond a spus ca bugetul se va concentra pe trei directii principale, respectiv sustinerea lui May in negocierile pentru Brexit prin mentinerea stabilitatii economice, pregatirea tarii pentru exit prin investitii si ajutarea familiilor obisnuite.

Sursa foto: Anton Balazh / Shutterstock