Ministrii de Finante din zona euro, care se reunesc luni la Bruxelles, vor reitera ca guvernul premierului Alexis Tsipras nu respecta inca termenii care conditioneaza furnizarea imprumuturilor, potrivit News.ro.

Tsipras a promis ca evaluarea programului de salvare va fi finalizata pana pe 20 martie, dar un oficial european a declarat saptamana trecuta ca ajungerea la un acord, chiar si in aprilie, este considerata o posibilitate indepartata. Cele doua parti nu s-au inteles inca in privinta reformelor cerute de creditori pe piata energiei, iar guvernul de la Atena se opune apelurilor pentru noi reduceri ale pensiilor.

Discutiile continua si in legatura cu reformarea pietei muncii, dar un oficial al Ministerului de Finante a afirmat vineri, intr-un email adresat reporterilor, ca problema nu poate fi rezolvata prin discutii cu tehnocrati.

Citeste si:

Blocajele si neintelegerile dintre guvernele elene si reprezentantii institutiilor creditoare sunt teme familiare in cei sapte ani de crize care au redus economia Greciei cu un sfert.

Incapacitatea de a rezolva blocajul actual pana in vara poate insemna ca Grecia nu isi va putea respecta obligatiile financiare scadente la jumatatea lunii iulie.

Sursa foto: GregMontani/pixabay.com