Uber a fost interzis in Italia. Compania este acuzata de concurenta neloiala

Uber a fost interzis in Italia, a decis un tribunal italian. Compania americana trebuie sa-si inceteze activitatea pe intreg teritoriul tarii, dupa ce a fost gasita vinovata de concurenta neloiala. Decizia nu este definitiva, iar Uber va face apel.

In sentinta data in procesul intentat de companiile de taxi se arata ca Uber este o companie de transport care nu respecta legislatia domeniului respectiv. Acesta era si punctul de vedere al asociatiilor de taximetrie, care s-au plans ca nu pot concura cu Uber la nivel de pret, potrivit News.ro.

Uber are la dispozitie 10 zile in care trebuie sa intrerupa orice activitate. In aceasta perioada, companiei ii este interzisa derularea oricarei campanii de promovare.

In cazul in care Uber nu se supune deciziei tribunalului din Roma si isi continua activitatea, va trebui sa plateasca o amenda de 10.000 de euro pentru fiecare zi de functionare.

Decizia nu este definitiva, iar Uber va face apel. Reprezentantii locali ai companiei s-au declarat socati de decizia tribunalului si sustin ca legea este invechita si trebuie schimbata pentru a fi in favoarea utilizatorilor italieni.

Citeste si:
Uber lansează Uber Green în Timișoara
Uber lansează Uber Green în...

Sursa foto: Shutterstock/Prathan Chorruangsak

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri