2 Mai 2017

Turcia, acuzata de blocarea accesului cetatenilor sai la biblioteca virtuala Wikipedia



Activistii acuza ca autoritatile turce au blocat complet sambata dimineata accesul utilizatorilor din tara la enciclopedia online Wikipedia. Niciun reprezentant guvernamental nu a prezentat pana in acest moment un motiv pentru blocarea Wikipedia, scrie BBC.

Grupul ”Turcia Blocheaza” a detectat in jurul orei locale 8.00 (8.00 ora Romaniei) blocarea accesului in toate limbile la enciclopedia online Wikipedia, potrivit News.ro. ”Pierderea disponibilitatii este consistenta cu filtrele utilizate pentru a cenzura continut in tara”, au anuntat activistii de la ”Turcia Blocheaza”.

Utilizatorii au primit un mesaj ca nu vor putea sa acceseze site-ul atunci cand au folosit furnizori de internet din Turcia. Anterior, activistii au acuzat autoritatile turce de blocarea accesului la retele sociale precum Twitter sau Facebook.

Guvernul de la Ankara a negat in trecut ca ar bloca anumite site-uri, aruncand vina pe cresterea traficului pe internet in timpul atentatelor sau chiar a alegerilor prezidentiale din Turcia.



Citeste si