Premierul britanic Theresa May face primii pasi pentru infiintarea unei Comisii pentru contracararea extremismului, dupa atacul terorist de la Manchester, relateaza The Independent.

Theresa May a afirmat ca, pe langa interventia Guvernului pentru contracararea extremismului, daca ajunge la gradul de infractiune, si populatia poate face mai mult pentur protejarea valorilor britanice, daca sunt subminate de islamism, potrivit News.ro.

„Marea Britanie este una dintre cele mai de succes societati multirasiale, multireligioase si multiculturale din lume. Dar faptul ca ne bucuram de diversitatea Marii Britanii nu trebuie sa ne impiedice sa confruntam amenintarea extremismului, chiar daca, uneori, acest lucru este jenant sau dificil pentru noi”, a subliniat Theresa May.

“Extremismul, in special extremismul islamic, ingradeste libertatile de care ar trebui sa se bucure unii oameni, submineaza coeziunea societatii noastre si poate alimenta violenta. Si poate deosebit de rau pentru femei”, a adaugat ea. Comisia pentru contracararea extremismului este mentionata in programul electoral al conservatorilor, lansat cu patru zile inainte de atacul de la Manchester, de luni seara.

Rolul sau va fi incurajarea oamenilor si angajatorilor sa recunoasca si sa contracareze extremismul si sa incerce sa il elimine asa cum s-a intamplat in cazul atitudinilor rasiste din ultimii ani. De asemenea, Comisia va consilia Guvernul privind ce legi ar putea fi necesare pentru a afirma valorile britanice, pluraliste, in fata celor extremiste, in special in ceea ce priveste drepturile femeilor.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri