Mii de oameni au manifestat la Madrid pentru a cere Spaniei sa preia mai multi refugiati

Cateva mii de persoane au protestat la Madrid, pentru a cere Guvernului spaniol sa isi onoreze angajamentele fata de Uniunea Europeana, de a primi peste 17.000 de refugiati, numar de care este inca departe, relateaza AFP.

“Nici o fiinta umana nu este ilegala”, au scandat manifestantii, care au manifestat pe o caldura inabusitoare in centrul capitalei spaniole, potrivit News.ro. Unii dintre ei au fluturat pancarte pe care scris „Poduri, nu ziduri” si „Nu mai exista scuze, jos barierele”.

Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, printre care Amnesty International, cu cateva zile inainte de Ziua Mondiala a Refugiatilor, pe 20 iunie. Termenul de doi ani pe care l-a fixat in 2015 UE pentru transferul a 160.000 de refugiati din Grecia si Italia urmeaza sa expire in aceasta vara. Cu toate acestea, deocamdata au fost transferate numai 20.000 de persoane.

Potrivit Amnesty International, Spania nu a primit decat aproximativ 1.300 de persoane pana acum, dintre cele 17.300 pe care si-a luat angajamentul sa le preia. “Spania nu face absolut nimic din ceea c ear trebui sa faca. Este o rusine, pentru Spania si pentru Europa”, a spus, numultumit, Carlos Diez, un profesor de 55 de ani, care a participat la manifestatia de sambata, de la Madrid.

Citeste si:
Carantina selectivă a generat proteste violente în Spania
Carantina selectivă a generat...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Ms Jane Campbell / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri