Magnatul chinez Jack Ma, CEO-ul gigantului Alibaba, considera ca evolutia tehnologica vine la pachet cu o amenintare mult mai mare decat cea din piata muncii, despre care se discuta intens, putand duce la declansarea celui de-al treilea Razboi Mondial.

Miliardarul spune ca liderii globali au datoria de a educa oamenii in directia contracararii efectelor nefaste ale evolutiei automatizarii si inteligentei artificiale. „Prima revolutie tehnologica a declansat primul Razboi Mondial, cea de-a doua l-a pornit pe al doilea. Asistam la a treia revolutie tehnologica”, a declarat acesta, citat de The Independent.

Acesta a mai spus ca vede foarte multe oportunitati in evolutia inteligentei artificiale si in globalizare, acesta fiind si motivul pentru care calatoreste atat mult. In calatoriile sale, magnatul chinez vorbeste cu toti liderii de stat si le spune ca trebuie sa tina pasul cu evolutiile. „Daca nu se misca repede, vor avea probleme. Teoria mea este ca trebuie sa repari acoperisul cat inca este functional”.

Pe langa posibilele efecte negative ale acestor evolutii, acesta este de parere ca dezvoltarea inteligentei artificiale va permite oamenilor sa calatoreasca mai mult si sa munceasca mai putin, in viitor.

Cred ca in urmatorii 30 de ani, oamenii vor munci doar patru ore pe zi si poate chiar 4 zile pe saptamana. Bunicul meu lucra 16 ore pe zi in ferma lui, noi lucram 8 ore si ni se pare ca suntem foarte ocupati.

Citeste si:
Primul magazin fizic Alibaba din Europa
Primul magazin fizic Alibaba...

Jack Ma

Jack Ma s-a nascut pe 15 octombrie 1964, in Hangzhou, un oras din sud-estul Chinei, intr-o familie cu trei copii. In timpul copilariei sale, China comunista era tot mai izolata de catre Occident iar familia se confrunta cu foarte multe lipsuri. Schimbarea a inceput dupa ce presedintele american al vremurilor, Richard Nixon, a vizitat orasul in 1972, acesta devenind o Mecca a turismului, in paralel cu deschiderea timida incercata de China catre Occident. La varsta de 40 de ani, Ma a devenit milionar. Citeste aici mai multe detalii.

© Minipig5188 | Dreamstime.com - Jack Ma of Alibaba

Citeste si:
Atentionare de calatorie pentru Grecia, Croatia, Serbia si Portugalia
Ministerul Afacerilor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Jack Ma a demisionat din functia de presedinte al Grupului Alibaba