El a fost achitat de alte cinci capete de acuzare de conspiratie. Dupa ce a fost gasit vinovat, Shkreli a facut o scurta declaratie de presa.”Aceasta a fost o vanatoare de vrajitoare uriasa si poate ca au gasit un-doua cozi de matura, insa pana la urma am fost achitat de cele mai importante acuzatii in acest caz”, a spus el, scrie News.ro.

Shkreli risca 20 de ani de inchisoare. Data stabilirii pedepsei nu a fost stabilita. Shkreli, in varsta de 34 de ani, a devenit cunoscut si a fost numit "pharma bro" pe retele de socializare dupa ce a crescut pretul unui medicament folosit in tratarea infectiei cu HIV de la 13,50 dolari la 750 de dolari pastila, in 2015. Hotararea de vineri a Tribunalului Districtual de la Brooklyn nu are legatura cu cresterea pretului acestui medicament.

Procurorii l-au acuzat ca a administrat gresit bani din octombrie 2009 si pana in martie 2014, in legatura cu doua fonduri speculative pe care le administra - MSMB Capital Management si MSMB Healthcare. Ei au comparat operatiunea lui Shkreli cu o schema Ponzi si l-au acuzat ca i-a mintit pe investitori despre situatia fondurilor speculative si ca a folosit banii unei societati farmaceutice pe care a infiintat-o - Retrophin - ca pe o ”pusculita personala”, pentru ca sa ramburseze investitorii in fonduri speculative.

Sursa foto: Julia Sudnitskaya / Shutterstock.com