”Noi consideram publicarea de catre Regatul Unit a unei serii de documente de pozitie drept un pas pozitiv catre inceperea reala a primei faze a negocierilor. Ceasul ticaie, iar acest lucru ne va permite sa facem progres”, a declarat un purtator de cuvant al CE, potrivit News.ro.

Bruxellesul raspundea astfel unui document publicat de Londra, in care propune o uniune vamala interimara si in cadrul careia doreste sa poata negocia si alte acorduri comerciale.

Ministerul britanic insarcinat cu iesirea din UE a anuntat, marti, ca ar putea sa existe o ”uniune vamala temporara intre Regatul Unit si UE”. Un astfel de ”parteneriat vamal” ar putea sa elimine necesitatea unei frontiere vamale intre regat si uniune, afirma ministerul.

Citeste si:

Problema unor eventuale bariere economice dupa Brexit, prevazut in martie 2019, a facut obiectul unor semnale impartite in randul membrilor Guvernului britanic. Lipsa unei claritati a creat deja o incertitudine intreprinderilor britanice.

Guvernul premierului Theresa May incearca prin acest anunt sa respinga - inaintea unei noi runde de negocieri, prevazute luna aceasta - acuzatii potrivit carora este nepregatit in aceste negocieri in vederea divortului.

Sursa foto: Tomas Marek | Dreamstime.com