Autoritatile din Australia au publicat un ghid pentru evitarea atacurilor cu masina, precum cele de la Nisa sau Barcelona

Autoritatile din Australia au publicat un ghid pentru a evita atentatele cu masina in locuri publice, dupa atacurile teroriste sangeroase de acest tip, precum cel de la Nisa, Berlin, Londra si Barcelona, relateaza AFP.

Guvernul australian a comandat un raport privind masurile de precautie care trebuie luate dupa atentatul de la Nisa, soldat cu 86 de morti, potrivit News.ro. „Asa cum am vazut in cazul evenimentelor tragice de la Paris, Londra, Berlin si Barcelona, teroristii continua sa vizeze locurile frecventate”, a declarat premierul Malcolm Turnbull, intr-un comunicat.

Ghidul le este destinat organizatorilor de evenimente si autoritatile locale. Documentul ofera sfaturi pentru evaluarea vulnerabilitatii spatiilor si pentru a imbunatati masurile de protectie. Printre actiunile recomandate se numara instalarea de bariere, de amere, plantarea de arbori sau amplasarea de statui, precum si prezenta angajatilor pregatiti sa reactioneze rapid.

„Putem pune blocuri de beton, scaune, opere de arta, scari, jardiniere cu flori”, a explicat Turnbull. “Totul poate fi foarte discret”, a adaugat el. Australia a ridicat nivelul de alerta terorista in septembrie 2014, din cauza riscului de atentate organizate de grupari precum Statul Islamic.

De atunci, 12 atentate au fost dejucate, iar 70 de persoane au fost inculpate. Autoritatile din Australia nu au reusit, insa, sa evite alte atacuri, precum o luare de ostatici intr-o cafenea din Sydney, in decembrie 2014. Doi ostatici si autorul au fost ucisi atunci.

Citeste si:
Barcelona: Interdicţie de adunare a peste zece persoane începând de...
Coronavirus: Primarul...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri