Franta si Qatarul au convenit sa coopereze in lupta impotriva terorismului in cadrul unei intalniri, la Elysee, intre presedintele francez Emmanuel Macron si emirul Qatarului, seicul Tamim Al Thani, anunta presedintia, relateaza Reuters.

Aceasta intalnire, vineri, a avut loc intr-un context de tensiuni puternice legate de decizia Arabiei Saudite si aliatilor sai de a-si intrerupe relatiile comericale si diplomatice cu Doha, acuzata de vecinii sai ca finanteaza terorismul, potrivit News.ro.

Potrivit Elysee, Emmanuel Macron si Tamim Al Thani vor sa ”implementeze mecanisme comune menite sa asaneze sursele de finantare a terorismului si sa previna radicalizarea”.

”Ei au convenit sa lucreze impreuna in perspectiva conferentei pe tema luptei impotriva finantarii terorismului pe care Franta o va organiza la inceputul lui 2018”, a adaugat presedintia.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahreinul au impus pe 5 iunie sanctiuni diplomatice, politice si comerciale Qatarului, acuzand emiratul ca sustine terorismul international si reporsandu-i ca se apropie de Iran.

ACTIUNI LA DEUTSCHE BANK SI VOLSKWAGEN

Pe de alta parte, Tamim bin Hamad al-Thani a declarat vineri, la Berlin, ca emiratul este pregatit sa se aseze la masa negocierilor pentru a pune capat crizei din zona Golfului Persic.

Printul mostenitor saudit Mohammed bin Salman a discutat la telefon cu emirul Tamim in urma cu o saptamana, insa Riadul a suspendat imediat orice dialog cu Doha, pe care o acuza ca ”distorsioneaza fapte”.

”Asa cum stiti, avem un asediu de peste 100 zile al Qatarului”, a declarat seicul Tamim intr-o conferinta de presa cu cancalrul german Angela Merkel, la Berlin. ”Am discutat despre faptul ca Qatarul este pregatit sa se aseze la masa (negocierilor) pentru a solutiona aceasta problema”.

Merkel s-a declarat ingrijorata ca nu exista inca o solutie la criza si si-a exprimat sustinerea fata de eforturile Kuwaitului si Statelor Unite de a media disputa.

Tamim si-a reiterat increderea in firmele germane si a anuntat ca pastreaza actiunile la Deutsche Bank si Volkswagen.

Pe de alta parte, Ministerul de Externe de la Doha si-a indemnat cetatenii sa nu calatoreasca in Egipt, deoarece autoritatile egiptene au impus ”masuri de securitate” vizand cetateni din Qatar care intra in Egipt, fara sa ofere alte precizari.

Sursa foto: Marinela Oprea/Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri