Conform unui purtator de cuvant al politiei, in Brandenburg a fost marit numarul politistilor desfasurati pe strazi, 'mai ales la Potsdam,' unde un targ de Craciun a fost evacuat vineri dupa ce autoritatile au fost alertate in legatura cu un pachet livrat unei farmacii din apropiere printr-un serviciu de curierat, arata Agerpres.

Operatiunea de cautare a expeditorului pachetului continua si nu exista deocamdata informatii suplimentare, a mentionat purtatorul de cuvant. Obiectele gasite in pachet, care au fost dezmembrate cu ajutorul unui tun cu apa vineri seara, vor fi reasamblate pentru analize suplimentare, rezultatele fiind asteptate saptamana viitoare, a indicat politia.

In pachet se aflau in jur de 100 de cuie, artificii, baterii si un cilindru din metal, a precizat vineri ministrul de interne al landului Brandenburg, Karl-Heinz Schroeter. Primarul din Potsdam, Jann Jakobs, era asteptat in jurul pranzului in principala zona comerciala a orasului, pentru a fi informat cu privire la situatia de securitate.

Sursa foto: Adrian Zenz / Shutterstock