Ungaria: Jobbik denunta un 'atac politic' dupa o amenda record de 2,1 MIL euro

Liderul Jobbik, principalul partid de opozitie din Ungaria, a denuntat vineri un 'atac politic' dupa ce formatiunea sa a primit o amenda record de 2,1 milioane de euro cu cateva luni inainte de alegerile legislative din Ungaria, relateaza AFP.

'Nu este vorba despre o chestiune financiara sau tehnica, este vorba despre un atac politic indreptat nu numai impotriva Jobbik, ci impotriva intregii democratii ungare', a declarat Gabor Vona, presedintele formatiunii de extrema dreapta, scrie Agerpres.

Curtea de Conturi a Ungariei (ASZ) a impus joi amenda, dupa ce a estimat ca Jobbik a strans peste un milion de euro din finantari 'ilegale' pentru o campanie cu postere care il vizeaza pe premierul Viktor Orban. In acest caz a fost deschisa si o ancheta penala.

Amenda, pe care Jobbik este obligata sa o achite pana la jumatatea lunii ianuarie, poate 'ruina' financiar partidul si poate pune in pericol participarea noastra la alegeri, a afirmat Gabor Vona. Alegerile legislative sunt prevazute pentru luna aprilie anul viitor.

Jobbik, care incearca sa-si 'spele' imaginea dupa ani de discursuri radicale, se prezinta drept principala forta de opozitie impotriva lui Orban in absenta unei stangi structurate. Viktor Orban doreste sa obtina cel de-al treilea mandat in fruntea guvernului ungar. Gabor Vona a anuntat lansarea unei subscriptii populare pentru a strange fondurile necesare platii amenzii.

Citeste si:
Amenda record pentru 14 producatori de electrocasnice
Concurenta a amendat 14 grei...

Sursa foto: Samot / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri