Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca reactia Europei la decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului este una ipocrita si dezvaluie "duble standarde", informeaza duminica dpa.

"Chiar daca respect Europa, nu sunt dispus sa accept duble standarde din partea ei", a declarat Netanyahu sambata seara, inainte de a urca in avion pentru o vizita oficiala de doua zile la Paris si Bruxelles, scrie Agerpres.

Netanyahu a subliniat ca el a auzit voci in Europa care au condamnat decizia lui Trump, dar nu si "rachetele lansate asupra Israelului sau teribila incitare impotriva lui". "Nu sunt dispus sa accept aceasta ipocrizie si, ca de obicei la acest important forum, voi prezenta adevarul Israelului fara frica si cu capul sus", a declarat Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian va avea la Paris o intrevedere cu presedintele Emmanuel Macron, inainte de a participa la Bruxelles la reuniunea ministrilor de externe ai tarilor din UE. Decizia lui Trump de a muta ambasada SUA in Israel din Tel Aviv la Ierusalim a fost urmata de ample reactii de condamnare si de proteste in lumea araba si cea musulmana, proteste soldate pana acum cu patru morti si sute de raniti.

Sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a afirmat joi ca decizia lui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului are ''un potential impact foarte ingrijorator'', dat fiind ''contextul foarte fragil''. ''Anuntul ne poate arunca inapoi spre vremuri si mai intunecate decat cele in care traim acum'', a declarat Mogherini la Bruxelles.

Citeste si:
Coronavirusul face noi victime. Statele Unite ale Americii sunt...
Coronavirusul face noi...

Cateva sute de persoane au manifestat sambata in Franta impotriva recunoasterii Ierusalimului drept capitala a statului Israel de catre Statele Unite si a sosirii premierului israelian Benjamin Netanyahu duminica la Paris. La Paris, circa 400 de persoane s-au adunat in Piata Republicii la indemnul asociatiilor EuroPalestine si France Palestine Solidarite.

Militanti palestinieni din Fasia Gaza au lansat vineri noaptea rachete asupra zonei de sud a Israelului, la care acesta a raspuns cu lovituri aeriene in care au fost ucisi doi oameni. Palestinienii cer formarea propriului lor stat independent, cu partea de est a Ierusalimului drept capitala.

Sursa foto: S.Borisov / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri