8 Ianuarie 2018

11 printi din Arabia Saudita, arestati pentru ca protestau impotriva taierii subventilor pentru curent si apa



Autoritatile din Arabia Saudita au arestat 11 printi care se adunasera in fata unui palat din Riad pentru a protesta impotriva unui decret prin care le-au fost suspendate subventiile pentru curent si apa, relateaza sambata media locale preluate de dpa. Scaderea preturilor la petrol a determinat autoritatile din regat sa introduca masuri de austeritate, inclusiv reduceri ale subventiilor pentru energie.

Printilor li s-a cerut sa plece din fata palatului, dar au refuzat, a relatat site-ul de stiri Sabq, citand surse anonime. In consecinta, garzilor regale li s-a ordonat ca protestatarii sa fie plasati in arest, unde vor si ramane pentru a fi judecati, conform Agerpres.ro.

In noiembrie, numeroase figuri proeminente din politica si mediul de afaceri saudite au fost retinute intr-o campanie lansata de o comisie anticoruptie condusa de printul mostenitor Mohammed, fiul preferat al regelui Salman, mentioneaza dpa. In decembrie, procurorul sef al regatului a anuntat ca majoritatea celor retinuti au acceptat o reglementare financiara pentru a evita procesul



Citeste si