GEFCO Group, jucator global in domeniul logisticii industriale si unul dintre liderii europeni in logistica automobilelor, si-a deschis al treilea depozit cu temperatura controlata dedicat biostiintei si sanatatii. Unitatea este aproape de aeroportul Heathrow din Londra, Marea Britanie. Acesta se alatura depozitelor de tranzit existente anterior din Frankfurt, Germania si Amsterdam, Olanda.

Odata cu deschiderea acestei noi unitati de 1.400 mp, se consolideaza si se extinde linia de business de expediere de marfuri a GEFCO in sectorul biostiintei si sanatatii. Unitatea a fost conceputa pentru a indeplini standardele din expeditia de produse farmaceutice si prezinta zone de temperatura diferite: de la temperatura ambientala (15ºC la 25ºC) la refrigerare (de la 2ºC la 8ºC) si pana la congelare (-15ºC la -25ºC).

"Reusim sa ne diferentiem serviciul prin detinerea unei Autorizatii de comerciant angro, care demonstreaza clientilor nostri ca ne desfasuram activitatea in conformitate cu aceleasi standarde ca si ei", a declarat Josette Wells, directorul de calitate si conformitate GEFCO Fowarding.

Autorizatia de comerciant angro permite unitatii sa depoziteze medicamente pentru uz uman si veterinar, precum si dispozitive medicale, ca parte a serviciilor de logistica si transport.

"Piata de logistica din domeniul biostiintei si sanatatii este in schimbare si devine tot mai complexa. Odata cu cresterea numarului de produse sensibile la temperatura, precum si a reglementarilor legate de transportul acestora, companiile trebuie sa se concentreze mai mult pe control si securitate", a precizat Anthony Gunn, vicepresedinte executiv al liniei de business GEFCO Forwarding.

Citeste si:
Transport ilegal de solzi de pangolin trimis din Congo spre Romania
Transport ilegal de solzi de...

Prezent in 150 de tari, GEFCO este unul dintre primele zece grupuri europene de logistica de top. A realizat o cifra de afaceri de 4,2 de miliarde euro in 2016 si are 12.000 de angajati. Cu peste 300 de afaceri locatii la nivel mondial, GEFCO isi desfasoara activitatile pe cele cinci continente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Valoarea medicamentelor din farmacii a crescut cu 18,1% in 9 luni