12 Februarie 2018

Rusia: Un avion AN-148, cu 71 de persoane la bord, s-a prabusit in apropiere de Moscova



Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines s-a prabusit duminica dupa-amiaza in regiunea Moscova, informeaza agentiile ruse de presa TASS si Interfax, citate de Reuters.

Avionul, de tipul Antonov AN-148, avea 71 de persoane la bord si decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo, avand ca destinatie orasul Orsk, din apropierea frontierei cu Kazahstanul. La circa 10 minute de la decolare aparatul a disparut de pe ecranele radarelor, potrivit Agerpres. Cei 65 de pasageri si 6 membri ai echipajului 'nu au avut nicio sansa de supravietuire', iar resturile aeronavei sunt imprastiate pe o raza de circa un kilometru, a declarat agentiei Interfax o sursa din Ministerul rus al Situatiilor de Urgenta.

In conditiile in care la Moscova si in vecinatatea ei continua sa ninga, presa rusa a transmis ca echipele de urgenta au ajuns cu greu la locul prabusirii, personalul fiind nevoit sa parcurga o anumita distanta pe jos. Imaginile difuzate de televiziunile ruse arata resturi ale avionului, de culoarea portocaliu - cum sunt vopsite avioanele companiei Saratov Airlines - si imprastiate pe campul inzapezit. 'Echipele de salvare au reusit sa ajunga la locul prabusirii. Sunt multe corpuri si fragmente de corpuri umane', a declarat o sursa pentru Interfax.

Nu este clara deocamdata cauza prabusirii. Unii martori au spus ca au vazut flacari iesind din avionul care pierdea altitudine. Ministrul rus al transporturilor, Maxime Sokolov, a venit si el la fata locului, unde a anuntat deschiderea unei anchete. Presedintele Vladimir Putin a transmis condoleante familiilor victimelor.



Citeste si