Simona Halep, locul 2 WTA, va redeveni numarul 1 mondial, la 26 februarie, dupa ce daneza Caroline Wozniacki, locul I WTA, a fost eliminata in semifinalele Qatar Open, scrie Digi24.

Daneza de pe locul 1 WTA a fost eliminata sambata in semifinalele competitiei de Petra Kvitova, care a ajuns la a 12-a sa victorie consecutiva. Sportiva din Cehia s-a impus cu 3-6, 7-6, 7-5 si s-a calificat in finala.Wozniacki a anuntat insa, inaintea meciului de sambata, ca nu va merge nici ea la Dubai, ca si Simona.

Desi a pierdut in semifinale, Wozniacki se va mentine pe prima pozitie mondiala, in ierarhia ce va fi publicata luni, cu 8.010 puncte WTA. In acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentari, va avea 7.965 de puncte, ramanand pe 2.

Insa daneza va pierde saptamana viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputata anul trecut, cand turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha si Dubai alterneaza an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cat a reprezentat finala jucata anul trecut la Dubai si pierduta cu 4-6, 2-6, in fata ucrainencei Elina Svitolina, si va ramane cu 7.425 de puncte, scrie News.ro.

In aceste conditii, Simona Halep va incepe la 26 februarie a 17-a saptamana ca lider WTA. Ea a urcat pe aceasta pozitie la 9 octombrie 2017 si a parasit-o la 29 ianuarie, dupa ce a pierdut finala Australian Open, in fata Carolinei Wozniacki.

Sursa foto: Jimmie48 Photography/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri