17 Noiembrie 2006

Gaz de France, pregatit sa fie clientul Gazprom pana in 2030

Grupul energetic francez Gaz de France este "pregatit" sa semneze un contract cu gigantul gazelor din Rusia, Gazprom, pentru aprovizionarea cu gaze a companiei franceze pana in anul 2030, a declarat, joi, directorul GDF, Jean-François Cirelli.

"Relatiile noastre cu Gazprom sunt intr-o stare foarte buna. Suntem pe cale de a incheia un acord, pe care il vom semna foarte curand pentru a garanta aprovizionarea ruseasca pe termen lung, cel putin pana in 2030", a declarat Cirelli, potrivit NewsIn. Gazprom, care furnizeaza 20% din gazul GDF, a indicat, in luna august, ca negocieza "prelungirea" contractelor de aprovizionare cu GDF, care expira in 2012 si "furnizarea unor volume suplimentare".

Gigantul rusesc, care furnizeaza un sfert din volumele de gaze consumate de europeni, a incheiat marti, la Moscova, un acord cu gigantul italian Eni, potrivit caruia compania italiana ii va permite celei rusesti sa-si vanda direct gazul Italiei, incepand cu 2007. Pe de alta parte, Gazprom si-a prelungit contractul de furnizare de gaze catre grupul italian pana in 2035.

Gaz de France urmeaza sa-si creeze, pe cale oficiala, in data de 24 noiembrie, o filiala franceza de vanzare a gazului, urmarind, astfel, sa-si consolideze rolul de mare companie europeana in comercializarea gazelor naturale catre clientii industriali.



Citeste si