Guvernatorul Regiunii ruse Kemerovo, Aman Tuleev, a demisionat duminica, la o saptamana dupa incendiul devastator dintr-un centru comercial din orasul cu acelasi nume, transmit Reuters si AFP, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presa al serviciilor sale, guvernatorul ''i-a inmanat scrisoarea de demisie presedintelui Vladimir Putin''.

Tuleev se afla in fruntea acestei regiuni miniere din vestul Siberiei din 1997.

Incendiul care a devastat un centru comercial din Kemerovo, oras industrial de 550.000 de locuitori, a ucis 64 de persoane, inclusiv 41 de copii.

O multime de incalcari ale procedurilor in materie de securitate a facut ca oamenii aflati in cladire sa ramana blocati in interior.

Aman Tuleev a declarat intr-un videoclip postat pe site-ul administratiei regionale ca demisia a fost singurul curs de actiune posibil.

"Cu o povara atat de mare, este imposibil sa lucrez ca guvernator". ''Este imposibil din punct de vedere moral'', a spus el citat de Reuters.

Incendiul produs duminica trecuta, unul dintre cele mai ucigase din Rusia de la destramarea Uniunii Sovietice, a ars un complex cinematografic si zona de joaca pentru copii de la etajele superioare ale centrului comercial din capitala regionala.

Anchetatorii au declarat ca iesirile de incendiu au fost blocate ilegal, sistemul de comunicare cu publicul nu era conectat, sistemul de alarma a fost spart si in aceste conditii copiii au fost blocati in cinematografe.

Presedintele Vladimir Putin a declarat ca incidentul a fost cauzat de neglijenta criminala si ca cei responsabili vor fi
pedepsiti.

Vineri, politia a arestat un director al firmei care detine mall-ul.

Modul catastrofal in care a fost gestionata aceasta situatie de urgenta a provocat furia publica in Kemerovo si a concentrat atentia asupra coruptiei si slabelor standarde de siguranta la incendiu. Adunari de comemorare a victimelor au avut loc in intreaga tara, inclusiv la Moscova si St Petersburg.

Sursa foto: Shutterstock / Freedomz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri