Liu Yachao, directorul operational de la TAL Education Group, un furnizor de servicii de meditatii pentru elevii chinezi, a devenit al doilea miliardar al companiei, in conditiile in care valoarea actiunilor firmei s-a dublat in ultimul an, informeaza Bloomberg.

Potrivit unui raport publicat anul trecut de banca HSBC Holdings Plc, parintii chinezi cheltuie in medie 42.892 dolari pe an pentru educatia copiilor lor, iar 93% dintre ei platesc pentru meditatii private. Aceasta crestere a cererii pentru meditatii a majorat valoarea de piata a TAL pana la 21,1 miliarde de dolari, cu aproape 46% peste cea a principalului sau competitor, New Oriental Education & Technology Group Inc, scrie Agerpres.

In varsta de 36 de ani, Liu Yachao este primul profesor de matematica angajat de TAL Education Group. In 2005, acesta a devenit directorul diviziei gimnaziale, ulterior conducand divizia de cercetare si reteaua de centre operationale a TAL, inainte de a prelua actualul post, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Internet a companiei.

In prezent, Liu Yachao detine un pachet de 4,7% din actiunile TAL, pachet cu o valoare de un miliard de dolari. Celalalt miliardar de la TAL este fondatorul companiei Zhang Bangxin.

"Castigurile TAL sunt stimulate in principal de cresterea gradului de inscriere. Suntem pozitivi cu privire la piata de educatie primara si secundara din China, avand in vedere sistemul de selectare a elitelor si disponibilitatea chinezilor de a urca pe scara sociala", a declarat Connie Gu, analist la Bocom International, care are o recomandare de cumparare pentru titlurile TAL si un pret tinta de 40 de dolari.

Miercuri seara la bursa de la New York certificatele ADR (American depositary receipts) ale TAL au crescut cu 1,5% pana la 37,13 dolari.

Sursa foto: Kdonmuang / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri