Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a anuntat luni majorarea cu 95% a salariului minim, pentru a marca Ziua Internationala a Muncii, inaintea scrutinului de la 20 mai in care va incerca sa obtina un nou mandat, scrie Digi24.

Salariul minim lunar, in care intra cupoane pentru alimente, va ajunge la 2,6 milioane de bolivari, echivalentul a circa 37 de dolari la cursul oficial si a 3 dolari pe piata neagra.

Potrivit lui Maduro, cresterea salariului minim ii va ajuta pe cetateni sa faca fata inflatiei, ajunsa de patru cifre si pe care el a atribuit-o unui ''complot condus de la Miami, din Columbia si de oligarhia care a creat un sistem pentru a fura de la popor''.

''Acesta este un razboi economic in care vom invinge'', a promis Maduro.

Candidatul opozitiei, Henri Falcon, a declarat ca majorarea salariala nu va face decat sa alimenteze inflatia, care a ajuns la aproape 9.000% pe 12 luni pana la finalul lui martie, conform Adunarii Nationale, dominata de opozitie.

Citeste si:
De ce sa te muti la tara. 5 avantaje ale traiului la sat pentru tineri
De ce sa te muti la tara - 5...

Scaderea pretului petrolului - principala sursa de export a Venezuelei - si inflatia galopanta au contribuit la o criza economica masiva, care i-a determinat pe sute de mii de locuitori sa emigreze in tari vecine.

Cea mai mare parte a opozitiei va boicota alegerile prezidentiale, criticate de Uniunea Europeana si de SUA ca nedemocratice.

Sursa foto: beeboys / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Salariul minim net pentru 2020 creste cu 83 de lei