Presedintele Frantei a fost intrebat in Parlamentul European de eurodeputatul roman Maria Grapini despre declaratiile sale cu privire la viitorul Europei, in care afirma ca "exista o Europa cu mai multe viteze" si ca " Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca". Care a fost raspunsul lui Emmanuel Macron.

Vezi mai jos VIDEO

„Domnule presedinte Macron, sunteti proeropean sunt si eu proeropeana si va felicit pentru ceea ce ati spus aici. Insa as vrea sa-mi raspundeti intr-un lucru, poate clarificati. Sunt de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa nu avem o democratie autoritara, ci sa avem autoritatea democratiei. E foarte important acest lucru. Insa nu credeti ca declaratiile dumneavoastra legate de faptul ca Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca si aceasta are o aroganta de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum sa convingem noi cetatenii din tara mea, din Romania, ca sunt egali la masa negocierilor daca dumneavoastra ati declarat ca vreti o Europa cu doua viteze, ca vreti sa fie doua state mai state decat celelalte?”, a spus Maria Grapini, europarlamentar, scrie Digi24.

„Exista deja o Europa cu mai multe viteze. Exista Europa euro-ului, Europa Schengen-ului, exista deja o Europa cu mai multe viteze, dar sarcina pe care o avem noi este ca sa nu declaram aceste cluburi ca fiind inchise si sa nu decidem ca noi suntem arbitrari cu privire la modul in care noi dorim sa-i primim pe unii in aceste cercuri sau nu. Pentru ca sa avansam in Europa trebuie ca cei mai puternici, cei mai ambitiosi sa poata sa avanseze, asa a avansat Europa intotdeauna. Daca Europa ar fi asteptat intotdeauna dupa tot clubul, imi cer iertare sa va spun, nu ati fi aici”, i-a raspuns Emmanuel Macron, presedintele Frantei.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri