Mii de oameni, admiratori ai familiei regale britanice sau simpli curiosi s-au adunat sambata dimineata in orasul istoric Windsor, din apropiere de Londra, pentru a sarbatori nunta anului dintre printul Harry si actrita americana Meghan Markle, o casatorie despre care se spune ca va aduce un suflu nou institutiei monarhiei britanice care incearca sa se mentina relevanta in lumea moderna, conform Reuters.

Milioane de oameni vor urmari ceremoniile din fata televizoarelor. Popularul print Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a si pana acum unul dintre cei mai ravniti burlaci din lume, se casatoreste cu vedeta seriei de televiziune "Suits" la Capela St. George a castelului Windsor, o capela ce dateaza din secolul XV, conform Agerpres.ro.

Pe masura ce primele raze ale soarelui au inceput sa mangaie bland vechile ziduri din piatra ale Windsorului, cea mai veche si mai mare fortificatie inca locuita din lume, numerosi admiratori ai cuplului princiar au inceput sa se adune in spatele barierelor special amplasate pentru eveniment, pentru a ocupa locurile cu cea mai buna vizibilitate. Multi dintre ei poarta steaguri britanice si americane.

Ofiteri de politie, inarmati cu arme semiautomate, patruleaza pe strazile din Windsor si pe acoperisurile cladirilor au fost trimisi lunetisti. Din loc in loc, in jurul castelului, au fost amplasate puncte de control.

"Acesta este momentul in care putem sarbatori renasterea familiei regale", a comentat Kenny McKinlay, 60 de ani, care a venit tocmai din Scotia, cu trenul, pentru a asista la evenimentele de la Windsor. "Este un moment sarbatorit de intreaga natiune, in care inceteaza diviziunile. Este o zi in care poti sa fii mandru ca esti britanic", a adaugat el.

Peste 100.000 de admiratori ai familiei regale britanice vor iesi azi pe strazile inguste ale orasului Windsor, aflat la 30 de kilometri vest de Londra. Castelul Windsor a fost resedinta pentru 39 de regi britanici incepand cu anul 1066.

Sursa foto: Sellmepixels / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri