Berkshire Hathaway, compania detinuta si prin intermediul careia miliardarul american Warren Buffett face plasamente financiare, a vrut sa investeasca anul acesta 3 mld. de dolari in Uber, insa negocierile au esuat.

Celebrul investitor a declarat anterior, pentru CNBC, ca a avut discutii cu Uber. Oferta facuta de Buffet a venit la scurt timp dupa ce gigantul bancar japonez SoftBank a cumparat o parte importanta din Uber in ianuarie, devenind cel mai mare actionar si evaluand compania la 48 mld. dolari.

Intrarea lui Warren Buffett in actionariatul Uber ar ajuta firma de ride sharing sa isi imbunatateasca imaginea, serios afectata dupa recentele acuze de discriminare sexuala si hartuire din cadrul companiei. Buffett se bucura de popularitate imensa la nivel global, fiind cel mai cunoscut investitor din pietele financiare. Americanul s-a declarat un "mare admirator" al noului CEO Uber – Dara Khosrowshahi – cea care a preluat conducerea companiei dupa scandalurile de anul trecut.

Noile investitii facute de Buffett sunt in general intampinate cu optimism in piata, actiunile Apple, de exemplu, urcand cu 4% intr-o singura zi si ajungand la maximul istoric, atunci cand miliardarul a anuntat achizitia unui pachet de 75 milioane de actiuni.

Uber a anuntat saptamana trecuta un profit net de 2,5 mld. dolari in T1 2018, dupa mai multi ani consecutivi in care compania a inregistrat doar pierderi. Profitul din primele trei luni ale acestui an a fost insa datorat exclusiv vanzarii unor operatiuni Uber din afara SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri