NATO va infiinta in Germania un nou centru de comanda pentru reactie rapida

NATO va infiinta un nou comandament pentru reactie rapida la Ulm, in sudul Germaniei, arata informatii obtinute vineri de agentia DPA din surse din domeniul apararii. Comandamentul va avea sediul in cazarma Wilhelmsburg din oras, unde se afla deja un centru multinational pentru interventii in crizele internationale, potrivit Agerpres.

Decizia finala privind amplasarea noii structuri militare urmeaza sa fie luata, probabil, la sfarsitul saptamanii viitoare, la reuniunea de la Bruxelles a ministrilor apararii din statele membre ale Aliantei Nord-Atlantice.

Potrivit DPA, extinderea centrelor de comanda si a fortelor armate ale NATO reprezinta o reactie la amenintarea crescanda perceputa din partea Rusiei. In special tarile aliate care au frontiere cu Rusia sunt ingrijorate, mai ales dupa ocuparea Crimeei si sprijinul acordat de Moscova separatistilor din Ucraina.

Dupa incheierea razboiului rece, NATO a redus numarul centrelor de comanda de la cateva zeci la sapte si personalul de la 20.000 la 6.800. Un raport confidential al Aliantei a pus sub semnul intrebarii capacitatea de reactie rapida in cazul in care Rusia ar ataca prin surprindere un stat membru al NATO.

Citeste si:
Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină
Germania vrea să pună capăt...
Sursa foto: Shutterstock / sashk0

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO | Primul hotel PLACAT CU AUR s-a deschis
Setari Cookie-uri