O femeie de 22 de ani a fost condamnata vineri, la Londra, la inchisoare pe viata pentru planificarea unui atentat la British Museum, un proiect in care au fost implicate de asemenea mama sa si sora mai mica, transmite AFP.

Pedeapsa pentru Rizlaine Boular (foto sus) mai prevede si o perioada de siguranta de 16 ani. Mama sa, Mina Dich, 44 de ani, a fost condamnata la 11 ani si noua luni de inchisoare, dintre care cinci cu suspendare. Sentinta in ce o priveste pe Safaa Boular (foto jos), sora lui Rizlaine, care completeaza acest trio feminin inedit pentru un caz de terorism in Regatul Unit, va fi cunoscuta la o data ulterioara, scrie Agerpres.

In timpul procesului de la inceputul lunii iunie, Parchetul a subliniat ca Safaa Boular, 18 ani, preconiza atacarea muzeului londonez in perioada de afluenta de public utilizand arme de foc si grenade, pe care le denumise "ananas". Ea s-a gandit la acest atac dupa ce a fost impiedicata de politie sa se alature logodnicului sau in Siria, un luptator al gruparii jihadiste Stat Islamic pe care l-a intalnit online cand avea 16 ani si cu care voia sa comita un atentat sinucigas "tinandu-se de mana".

Sursa foto: Agerpres

Citeste si:
Sfaturi de calatorie: 8 destinatii pentru octombrie cu zboruri ieftine
Sfaturi de calatorie: 8...

Supravegheata de politia antiterorista, ea a fost arestata putin dupa moartea logodnicului sau, cu care pusese la punct planul atentatului asupra British Museum. Atunci mama si sora ei, dar si o prietena a acesteia din urma, Khawla Barghouthi, 21 ani, au continuat ideea. Ele preconizau sa organizeze o "aniversare" pe 27 aprilie, nume de cod pentru a desemna un atac terorist, potrivit acuzarii. Cu doua zile inainte, Rizlaine Boular si mama sa au pornit intr-o "vizita de recunoastere" la obiective cheie din Westminster. In ajuns, femeile au cumparat cutite si un rucsac.

Arestate pe 27 aprilie, ele s-au recunoscut vinovate de infractiuni teroriste. Pedeapsa pentru Khawla Barghouthi va fi cunoscuta pe 22 iunie.

"Cele trei femei erau pline de ura si de o ideologie toxica si erau hotarate sa comita un atentat. Daca ar fi reusit, ar fi putut provoca moartea sau ranirea grava a unor persoane", a subliniat vineri un oficial al politiei londoneze, Dean Haydon, intr-un comunicat. Acesta este "primul complot terorist in intregime feminin din Regatul Unit legat de gruparea Stat Islamic", a remarcat el la inceputul lunii iunie, ingrijorandu-se de cresterea numarului tinerilor si adolescentilor implicati in astfel de cazuri.

Citeste si:
Londra renunta la anularea libertatii de circulatie dupa Brexit
Londra renunta la planul de a...

Sursa foto: Metropolitan Police

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare