Doisprezece agenti ai serviciilor de informatii ale Rusiei au fost inculpati pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american inaintea scrutinului prezidential din SUA din noiembrie 2016, a comunicat vineri Departamentul Justitiei, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Inculpatii, toti membri ai serviciului de informatii al armatei ruse (GRU), sunt acuzati ca ''au conspirat in mod intentionat (...) pentru a obtine acces neautorizat in calculatoarele unor persoane sau entitati americane implicate in alegerile prezidentiale americane, a fura documente din aceste calculatoare si a organiza publicarea acestor documente pentru a se amesteca in alegeri'', indica actul de inculpare.

Anuntul Departamentului Justitiei intervine cu trei zile inaintea intalnirii pe care presedintele american Donald Trump o va avea cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la Helsinki, si la care cei doi ar urma sa abordeze si acuzatiile de ingerinta a Rusiei.

Inculparile celor 12 rusi au fost cerute de procurorul special Robert Mueller, care ancheteaza presupusa imixtiune rusa in alegerile castigate de candidatul republican Donald Trump.

Moscova este acuzata ca a orchestrat operatiunile de piraterie informatica prin care au fost sustrase si publicate mii de emailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat, bruind astfel mesajul candidatei Hillary Clinton.

Treisprezece cetateni rusi si trei firme din aceasta tara au fost deja inculpati de procurorul special, care i-a acuzat ca au intreprins pe retelele sociale o campanie de destabilizare a candidatei democrate inaintea scrutinului. Kremlinul a respins toate acuzatiile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri