O grupare inarmata a rapit sambata patru ingineri - trei libieni si un roman - din perimetrul Sharara, care face parte din campul petrolifer Murzuk, relateaza agentia de presa Xinhua, care citeaza o sursa militara, scrie Agerpres. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, sambata, ca a fost activata Celula de criza.

MAE informeaza ca Celula de criza "a demarat, in regim de urgenta, efectuarea unor verificari pentru stabilirea situatiei de fapt". Avand in vedere specificul operatiunilor si situatia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durata, precizeaza ministerul roman.

Cazul este gestionat prin Ambasada Romaniei in Libia, relocata la Tunis, se mai mentioneaza in comunicatul citat. MAE reitereaza ca, pentru Libia, a instituit, inca din anul 2015, nivelul maxim de alerta: "Pericol major - Parasiti imediat zona sau tara!".

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarea ca "tratarea in spatiul public a elementelor privind acest caz sa se faca cu toata precautia, data fiind situatia de securitate de pe teritoriul Libiei".

"Patru ingineri, printre care un roman, au fost rapiti de pe campul petrolifer Sharara in timpul unor lucrari de rutina, in cursul diminetii", a declarat sursa militara din Ubari, oras situat la circa 1.100 kilometri sud de capitala Tripoli.

Sursa citata, care a preferat sa nu fie identificata din motive de securitate, a declarat ca rapirile s-au produs in momentul in care inginerii paraseau zona de cazare din cadrul perimetrului si se indreptau spre un alt perimetru mai mic. Masina lor a fost gasita abandonata la locul rapirii, a adaugat sursa citata.

Agentia Anadolu relateaza ca nu se cunoaste unde au fost duse persoanele rapite si ca nicio grupare nu a revendicat deocamdata actiunea. Agentia de presa turca mai transmite ca fortele de securitate au lansat o operatiune de cautare a rapitorilor si ca vineri doi ingineri libieni au fost rapiti din acelasi perimetru, dar au fost eliberati in cursul aceleiasi zile.

Anterior, agentia de presa EFE a relatat ca cel putin doua persoane, una dintre ele fiind un inginer roman, au fost rapite sambata de o militie libiana intr-un atac asupra perimetrului Sharara. Atacul a avut loc la prima ora a diminetii la unul dintre posturile de control pe unde se face accesul la campul petrolifer, unul dintre cele mai importante din sudul Libiei, au explicat pentru EFE sursele citate.

La randul lor, reprezentanti ai campului petrolifer, citati de presa libiana, au declarat ca "atacatorii au rapit patru persoane, dar cateva ore mai tarziu au eliberat doua dintre ele. Una (dintre persoanele rapite) este un inginer roman", au mentionat acestia.

Sursa foto: By KeemMiDo/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri