Eurodeputatul Siegfried Muresan (PPE) sustine ca organizarea Summitului UE de la Sibiu din data de 9 mai 2019 este o oportunitate „pusa in pericol” de Guvern, dupa ce acesta a alocat doar 9 milioane de lei din cele 15 milioane necesare pentru amenajarea sistemului de supraveghere video din timpul Summitului, scrie Digi24.

In consecinta, eurodeputatul ii cere premierului Viorica Dancila sa aloce de urgenta suma necesara, dat fiind faptul ca evenimentul „va aduce castiguri pentru Romania infinit mai mari decat toate sarbatorile campenesti pe care PSD si ALDE au risipit miliarde de lei din bani publici”.

„Consiliul European a hotarat ca Summitul Uniunii Europene (UE) din 9 mai 2019 sa aiba loc la Sibiu, la propunerea presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Este o oportunitate extraordinara pentru Romania si pentru Sibiu de a se afirma pe plan international, cu atat mai mult cu cat va avea loc in timpul Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, programata pentru primul semestru al anului viitor”, a declarat Siegfried printr-un comunicat de presa.

El spune ca oportunitatea este „pusa in pericol” de Guvernul Dancila, dupa ce primarul Sibiului a transmis ca au fost alocate doar 9 milioane de lei din cele 15 milioane necesare pentru amenajarea sistemului de supraveghere video din timpul Summitului.

Summitul poate sa nu aiba loc, in anumite conditii

„Aceasta oportunitate este, insa, pusa in pericol de Guvernul condus de prim-ministrul Viorica Dancila. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis marti ca Guvernul Romaniei a alocat doar 9 milioane din cele 15 milioane de lei necesare pentru amenajarea sistemului de supraveghere video in timpul summitului. La reuniune vor participa toti liderii UE, cei 27 de sefi de stat si de guvern la care se adauga presedintele Comisiei Europene si al Consiliului European”, a sustinut eurodeputatul.

Acesta atrage atentia ca, daca sunt suspiciuni ca locul unde va avea loc Summitul nu reprezinta securitate, acesta nu va mai avea loc.

„Daca exista si cea mai mica suspiciune ca locul care va gazdui un Summit UE nu prezinta cele mai mari garantii de securitate, liderii europeni nu vor veni. Or, ce face Guvernul Dancila? Taie din fondurile pentru supravegherea video dedicata in special masurilor de securitate. Vorbim de acelasi Guvern care, in primele 5 luni ale anului, a crescut cheltuielile bugetare cu 18 miliarde de lei lucru care a generat un deficit bugetar record, de 4 ori mai mare fata de anul trecut. Acelasi Guvern care, iata, risipeste banii romanilor pe masuri populiste, s-a hotarat acum sa economiseasca sabotand buna desfasurare a celui mai important eveniment politic gazduit de Romania in ultimii 10 ani”, a mai explicat el.

Siegfried Muresan sustine ca organizarea Summitului UE la Sibiu reprezinta o mare oportunitate politica facuta cadou de liderii europeni, dar care „risca sa se transforme intr-un esec din cauza ca actualul Guvern”.

„Summitul din 9 mai 2019 va fi o reuniune extrem de importanta in care liderii europeni vor lua decizii despre viitorul UE dupa Brexit cu impact in cele 27 de state membre. Toate aceste decizii vor ramane legate de numele Romaniei si al Municipiului Sibiu. O mare oportunitate politica si diplomatica, pe care liderii europeni ne-au facut-o cadou fara ca guvernele lui Liviu Dragnea sa aiba vreun merit, risca sa se transforme intr-un esec din cauza ca actualul Guvern, din rea-credinta sau incompetenta, nu-i acorda importanta necesara”, a mai transmis el.

Europarlamentarul ii cere premierului Dancila sa aloce de urgenta bugetul necesar unei bune organizari a Summitului UE pentru ca „acest eveniment va aduce castiguri pentru Romania infinit mai mari decat toate sarbatorile campenesti pe care PSD si ALDE au risipit miliarde de lei din bani publici in ultimii ani”.

Guvernul a anuntat, marti, ca a alocat 10 milioane de lei pentru instalarea unui sistem de supraveghere video in municipiul Sibiu, in conditiile in care in 9 mai 2019 acolo va avea loc acolo Summit-ul Uniunii Europene.

„A fost aprobata alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru municipiul Sibiu, din fondul de rezerva bugetar pus la dispozitia Guvernului, pentru finantarea investitiei «Sistem de supraveghere video in Municipiul Sibiu». Este vorba despre o investitie necesara pentru desfasurarea in bune conditii a Summit-ului UE de pe 9 mai 2019, eveniment care va reuni toti sefii de stat din UE si acest Summit are loc in contetul in care Romania va prelua, incepand cu 1 ianuarie 2019, presedintia Consiliului UE”, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri