Presa internationala scrie despre protestul romanilor din Diaspora, care va avea loc vineri, in Piata Victoriei din Bucuresti. „Romanii din diaspora se intorc acasa inainte de de protestul anti-guvernamental”, titreaza Associated Press, citata de ABC News, New York Times si The Washington Post.

„Romanii din diaspora au inceput sa se intoarca acasa pentru un protest anti-guvernamental, prin care vor cere demisia Guvernului si alegeri anticipate”, scriu jurnalistii de la Associated Press, care precizeaza ca joi, cativa dintre protestatari s-au instalat deja in fata Guvernului, iar fortele de ordine au facut apel la un protest pasnic, noteaza Digi24.

Sosirea romanilor din diaspora a fost aplaudata si de cetatenii din vestul tarii. Participantii la manifestatii au afisat, pe masini, bannere cu mesaje anti-PSD, partidul aflat la guvernare.

Oficialii guvernamentali nu au comentat demonstratia programata pentru 10 august, jurnalistii AP subliniind ca premierul Viorica Dancila este in vacanta pana pe 17 august.

„De cand social-democratii au castigat alegerile in 2016, romanii au protestat de mai multe ori fata de masurile luate de Guvern de a impune legi care ar slabi lupta anticoruptie”, scrie AP, amintind si de condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive.

Romanii care lucreaza in strainatate au trimis in tara, in 2017, aproximativ 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Bancii Mondiale.

Stirea celor de AP a fost preluata de mai multe publicatii, precum The Washington Post, New YoRk Times, BBC si ABC News.

Protestul romanilor din diaspora va avea loc vineri seara, in Piata Victoriei din Capitala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri