„Romanii din diaspora au inceput sa se intoarca acasa pentru un protest anti-guvernamental, prin care vor cere demisia Guvernului si alegeri anticipate”, scriu jurnalistii de la Associated Press, care precizeaza ca joi, cativa dintre protestatari s-au instalat deja in fata Guvernului, iar fortele de ordine au facut apel la un protest pasnic, noteaza Digi24.

Sosirea romanilor din diaspora a fost aplaudata si de cetatenii din vestul tarii. Participantii la manifestatii au afisat, pe masini, bannere cu mesaje anti-PSD, partidul aflat la guvernare.

Oficialii guvernamentali nu au comentat demonstratia programata pentru 10 august, jurnalistii AP subliniind ca premierul Viorica Dancila este in vacanta pana pe 17 august.

„De cand social-democratii au castigat alegerile in 2016, romanii au protestat de mai multe ori fata de masurile luate de Guvern de a impune legi care ar slabi lupta anticoruptie”, scrie AP, amintind si de condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive.

Eugen Teodorovici: Demnitatea...
Citeste si: Teodorovici, o noua referire la Diaspora in mesajul de 1 Decembrie

Romanii care lucreaza in strainatate au trimis in tara, in 2017, aproximativ 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Bancii Mondiale.

Stirea celor de AP a fost preluata de mai multe publicatii, precum The Washington Post, New YoRk Times, BBC si ABC News.

Protestul romanilor din diaspora va avea loc vineri seara, in Piata Victoriei din Capitala.

Colonelul Paraschiv, cel care...
Citeste si: Carmen Dan vrea sa-l faca general pe colonelul Paraschiv

Sursa foto: Agerpres Foto