Presa internationala scrie, miercuri, despre declaratiile si acuzatiile fara acoperire facute aseara de Liviu Dragnea, inclusiv aceea ca miliardarul George Soros ar fi platit patru asasini anul trecut ca sa-l ucida.

Agentia internationala de presa Reuters, cea mai mare din lume, prezinta pe larg declaratiile, alterandu-le cu precizari si comentarii menite sa le ofere contextul necesar cititorilor, scrie Ziare.com.

Jurnalistii scriu ca Dragnea a inceput intai cu acuzatii la adresa presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, sustinand ca protestul antiguvernamental soldat cu sute de raniti ar fi fost o "lovitura de stat esuata" in spatele caruia el il vede pe seful statului.

Reuters explica apoi cum protestul din 10 august la care au participat in jur de 100.000 de oameni s-a desfasurat in cea mai mare parte pasnic, dar cum interventia in forta a jandarmilor cu tunul cu apa si gaze lacrimogene a facut ca peste 450 de persoane sa aiba nevoie de ingrijiri medicale.

"Unii protestatari au aruncat sticle si pietre catre jandarmi, insa multe imagini video ii arata pe acestia din urma cum bat protestatari non-violenti, care tin mainile sus", scrie publicatia citata, continuand cu cateva explicatii despre cazierul lui Liviu Dragnea.

"Protestele anti-guvernamentale au avut loc continuu de cand PSD a preluat guvernarea anul trecut si a incercat in mod repetat sa slabeasca legislatia anti-coruptie", mai scriu jurnalistii straini.

Ei precizeaza si ca Dragnea a anuntat ca vrea suspendarea lui Klaus Iohannis, pe care ar putea sa o obtina cu ajutorul partenerului de coalitie, ALDE, dar si ca a acuzat multinationalele si bancile ca ar fi finantat si incurajat protestele.

"Transparency International pozitioneaza Romania printre cele mai corupte tari din Uniunea Europeana si Bruxellesul monitorizeaza indeaproape sistemul judiciar romanesc", puncteaza apoi agentia internationala.

Articolul continua cu prezentarea declaratiilor lui Dragnea legate de presupusa tentativa de asasinat comandat de George Soros si se incheie cu urmatoarea concluzie: "Tendinta de a-l demoniza pe Soros, un om de afaceri cu origini ungaro-americane care finanteaza organizatii de caritate si ONG-uri din lumea intreaga prin Fundatia sa Open Society, este raspandita in statele cu democratii iliberale din Europa Centrala si de Est, precum Ungaria sau Polonia".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri