Monsanto, parte a grupului Bayer, se confrunta cu 8.000 de procese impotriva glifosatului

Numarul proceselor din SUA impotriva companiei Monsanto, achizitionata recent de Bayer, a crescut la circa 8.000, in conditiile in care producatorul de medicamente din Germania se confrunta de ani de zile cu dispute juridice in legatura cu presupusele riscuri de cancer de la ierbicidele pe baza de glifosat, relateaza Reuters.

Bayer a dezvaluit anterior 5.200 de astfel de procese impotriva companiei Monsanto, pe care a achizitionat-o intr-o tranzactie de 63 miliarde de dolari incheiata in luna iunie.

“Numarul reclamatiilor in litigiile de stat si federale este de aproximativ 8.000 pana la sfarsitul lunii iulie. Aceasta cifra ar putea sa creasca sau sa scada cu timpul, dar punctul nostru de vedere este ca numarul nu indica meritele cazurilor reclamantilor”, a declarat directorul executiv al Bayer, Werner Baumann, conform Reuters.

Actiunile Bayer au scazut cu mai mult de 10%, dupa ce in urma primului proces din SUA, din data de 10 august, Monsanto trebuie sa plateasca 289 milioane de dolari pentru daune.

CEO-ul Baumann a mai spus ca verdictului juriului din 10 august a fost in contradictie cu concluziile autoritatilor de reglementare in domeniul stiintei. Astfel, reprezentatii Bayer au precizat ca vor cere anularea acestui verdict si, daca va fi cazul, vor contesta hotararea judecatoreasca.

Citeste si:
Sercin Giray l-a înlocuit pe Pascal Cassecuelle la conducerea Bayer...
Sercin Giray l-a înlocuit pe...

Bayer este o companie globala cu competente cheie in domeniul stiintelor vietii, respectiv sanatate si agricultura. In finalul anului fiscal 2017, grupul avea 99.820 de angajati si a inregistrat vanzari de 35 de miliarde euro. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,4 miliarde de euro, iar cele cu cercetarea si dezvoltarea la 4,5 miliarde de euro.

In Romania Bayer a inregistrat in 2017 un profit de 27,5 milioane lei la afaceri de 929,7 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock / defotoberg

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri