Senatorul american John McCain, considerat un erou al Razboiului din Vietnam si o figura nonconformista a politicii americane, a murit sambata la varsta de 81 de ani de un cancer la creier impotriva caruia a luptat circa un an, a anuntat biroul sau, preluat de agentiile internationale de presa, scrie Agerpres.

"Senatorul John Sidney McCain III a murit la orele 16.48, la 25 august 2018. Langa senator se aflau in momentul decesului sotia sa, Cindy, si familia lor", a informat biroul senatorului intr-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiei senatorului John McCain, care a murit sambata, la varsta de 81 de ani.

"Cele mai profunde condoleante familiei senatorului John McCain. A fost un prieten constant al Romaniei si a sprijinit rolul acesteia in promovarea stabilitatii, a securitatii si respectarii principiilor democratice. Mostenirea sa de curaj moral si angajamentul fata de democratie raman de referinta!", arata MAE intr-un mesaj pe Twitter.

Familia senatorului John McCain, a anuntat vineri ca acesta a decis sa inceteze tratamentul impotriva cancerului cerebral care i-a fost descoperit de medici acum un a, transmite AFP.

Citeste si:
Senator PSD, despre scutirile de taxe din presa: Nu e mita!
Senator PSD, despre scutirile...

Senatorul republican, in varsta de 81 de ani, fost candidat la Casa Alba in 2008, era sub tratament din iulie 2017, dupa ce a fost diagnosticat cu glioblastom, o forma agresiva de cancer cerebral, cu o rata foarte mica de supravietuire.

'De un an, John a depasit asteptarile de supravietuire', a scris familia sa intr-un comunicat. 'Dar avansarea bolii si imbatranirea inexorabila si-au dat verdictul. Cu determinarea sa obisnuita, a decis sa puna capat tratamentului sau medical', a adaugat familia senatorului.

John McCain urma tratamentul in statul Arizona, unde s-a retras din vara trecuta la resedinta sa. Erou al razboiului din Vietnam, a fost prizonier timp de cinci ani, fiind torturat in timpul captivitatii.

Citeste si:
SUA au aprobat primul test de diagnosticare rapidă pentru COVID-19
Coronavirus | Statele Unite...
Sursa foto: Flickr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bulgaria anunță măsuri de 2,48 mld dolari pentru a contracara impactul pandemiei
Setari Cookie-uri