Senatorul american John McCain, considerat un erou al Razboiului din Vietnam si o figura nonconformista a politicii americane, a murit sambata la varsta de 81 de ani de un cancer la creier impotriva caruia a luptat circa un an, a anuntat biroul sau, preluat de agentiile internationale de presa, scrie Agerpres.

"Senatorul John Sidney McCain III a murit la orele 16.48, la 25 august 2018. Langa senator se aflau in momentul decesului sotia sa, Cindy, si familia lor", a informat biroul senatorului intr-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiei senatorului John McCain, care a murit sambata, la varsta de 81 de ani.

"Cele mai profunde condoleante familiei senatorului John McCain. A fost un prieten constant al Romaniei si a sprijinit rolul acesteia in promovarea stabilitatii, a securitatii si respectarii principiilor democratice. Mostenirea sa de curaj moral si angajamentul fata de democratie raman de referinta!", arata MAE intr-un mesaj pe Twitter.

Familia senatorului John McCain, a anuntat vineri ca acesta a decis sa inceteze tratamentul impotriva cancerului cerebral care i-a fost descoperit de medici acum un a, transmite AFP.

Senatorul republican, in varsta de 81 de ani, fost candidat la Casa Alba in 2008, era sub tratament din iulie 2017, dupa ce a fost diagnosticat cu glioblastom, o forma agresiva de cancer cerebral, cu o rata foarte mica de supravietuire.

'De un an, John a depasit asteptarile de supravietuire', a scris familia sa intr-un comunicat. 'Dar avansarea bolii si imbatranirea inexorabila si-au dat verdictul. Cu determinarea sa obisnuita, a decis sa puna capat tratamentului sau medical', a adaugat familia senatorului.

John McCain urma tratamentul in statul Arizona, unde s-a retras din vara trecuta la resedinta sa. Erou al razboiului din Vietnam, a fost prizonier timp de cinci ani, fiind torturat in timpul captivitatii.

Sursa foto: Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri