Conducerea Aliantei Democratilor si Liberalilor Europeni (ALDE) a discutat situatia partidului condus de Calin Popescu Tariceanu, membru al aliantei, si a decis sa monitorizeze cu atentie evolutiile politice din Romania si respectarea unor standarde, potrivit Ziare.com.

Reactia a venit dupa ce au existat voci care au cerut excluderea ALDE Romania din familia europeana.

"La intalnirea Biroului ALDE din 7 septembrie, de la Bruxelles, s-a decis continuarea monitorizarii cu atentie a evolutiilor din Romania, cu respectarea unor standarde clare.

Consiliul ALDE va fi informat (...) ALDE Romania va fi consultata pentru clarificarea pozitiilor, cand si daca va fi necesar. Pana atunci, statutul de membru ramane neschimbat", se arata intr-un comunicat oficial.

Marti, europarlamentarul Cristian Preda a cerut in Parlamentul European excluderea PSD si ALDE din familiile lor europene.

Citeste si:
Cum va fi verificata plata vinietei Oxigen
Cum va fi verificata plata...

Purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a anuntat la mijlocul lunii august ca situatia din Romania urmeaza sa fie discutata in Biroul partidului ALDE care se va reuni pe 7 septembrie la Bruxelles.

"Urmarim cu multa atentie situatia din Romania. La jumatatea lunii mai 2018, Biroul partidului ALDE a organizat o misiune la Bucuresti si a avut o serie de intalniri cu interlocutori", a precizat atunci purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen.

Raspunsul vine in contextul in care Beate Meinl-Reisinger, un politician din Austria, a cerut, avand in vedere situatia politica din Romania, excluderea formatiunii romane Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) din grupul european Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE).

"Din punctul meu de vedere, a venit momentul sa fie examinate consecintele si sa se ia o decizie rapida", a declarat Beate Meinl-Reisinger, liderul formatiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

Citeste si:
Tariceanu spune ca ar accepta sa fie din nou premier
Tariceanu spune ca ar accepta...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tariceanu: Orban a acceptat conditiile impuse. ALDE voteaza guvernul