Presedintele american, Donald Trump, este ferm hotarat sa impuna o noua serie de taxe vamale - de 10% - pentru produse din China in valoare de 200 de miliarde de dolari si ar putea anunta aceasta in zilele urmatoare, a informat sambata presa americana, citata de AFP.

Donald Trump a "decis sa impuna taxe vamale pentru produse din China in valoare de 200 de miliarde de dolari", a scris Washington Post, adaugand ca anuntul ar putea interveni "in cateva zile", conform Agerpres.ro.

Cotidianul Wall Street Journal intrevede si el un anunt pentru zilele care urmeaza.

Citand surse anonime, cele doua jurnale aduc in discutie taxe de 10%, in loc de 25% cum s-a vehiculat pana in prezent.

Presedintele american, Donald Trump, a impus deja taxe vamale de 25% pentru importurile de otel si de 10% pentru cele de aluminiu. De asemenea, a promulgat taxe vamale suplimentare de 25% pentru marfuri in valoare de 50 de miliarde de dolari provenind din China.

Cu toate acestea, in saptamana care s-a incheiat, Washingtonul si Beijingul s-au declarat dispuse sa reia dialogul pentru a evita o escaladare in razboiul lor comercial care incepe sa faca victime printre firmele americane implantate in China.

Sursa foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri