Retailerul britanic Tesco, confruntat cu concurenta rivalelor germane Aldi si Lidl, a lansat "cel mai ieftin magazin din oras", transmite agentia de presa Reuters, citata de Agerpres. Miercuri, directorul general Dave Lewis a prezentat noua retea de magazine de tip discount a Tesco, intitulata Jack's, unde vor fi vandute 2.600 de produse, din care 1.800 sub brandul Jack's. Opt din zece produse de pe rafturile magazinelor Jack's vor veni din Marea Britanie.

Primele doua magazine Jack's vor fi inaugurate joi, in estul Angliei, alte 10-15 urmand sa fie deschise in urmatoarele sase luni, Tesco copiind tacticile retailerilor germani, care au castigat piata britanica prin numarul mare de magazine. Valoarea investitiei se ridica la 20-30 de milioane de lire sterline (26-39 de milioane de dolari).

Impreuna, Aldi si Lidl au o cota de piata de 13,1% in Marea Britanie, reducand putin cate putin pozitia de lider a Tesco (cu o cota de piata de 27,4%) si a rivalelor Sainsbury's, Asda si Morrisons. Lantul de magazine Jack's a fost numit dupa Jack Cohen, care in 1919 a infiintat afacerea care a devenit ulterior Tesco. "Intentia noastra este sa fim cel mai ieftin magazin din oras", a afirmat seful Tesco, potrivit Agerpres.

Tesco, cel mai mare retailer britanic, cu vanzari de 51 de miliarde de lire sterline (67,2 miliarde de dolari), a fost restructurat de noul director general Dave Lewis, dupa ce scandalul contabil din 2014 a dus la scaderea popularitatii. Ca parte a procesului de redresare, Tesco, care are operatiuni in Europa de Est, Malaezia si Thailanda, si-a imbunatatit relatiile cu furnizorii, sporind presiunile asupra rivalilor interni cu reduceri de preturi. Principalii rivali ai Tesco pe competitiva piata britanica sunt Sainsbury, Marks & Spencer, Morrison si Asda, subsidiara gigantului american Wal-Mart, in timp ce grupurile germane Lidl si Aldi inregistreaza, de asemenea, o crestere semnificativa.

Citeste si:
Lidl scoate de la vanzare produsele de plastic de unica folosinta
Lidl scoate complet de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lidl a deschis un nou magazin in Romania