Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat sambata la Berna pentru a cere egalitate salariala intre barbati si femei, potrivit organizatorilor, care au amenintat cu o greva daca aceasta revendicare nu este satisfacuta, transmite AFP.

Femeile "s-au saturat de sexism si discriminare, de inegalitate salariala", a subliniat, intr-un comunicat, cel mai important sindicat din Elvetia, Unia, potrivit Agerpres. Conform acestui sindicat, organizator al evenimentului alaturi de alte peste 40 de organizatii, mai mult de 20.000 de mii de persoane au fost prezente pentru a cere parlamentarilor sa ia masuri suplimentare in vederea reducerii diferentelor salariale intre barbati si femei pe acelasi post.

Manifestatia a avut loc pe fondul in care camera inferioara a Parlamentului elvetian se pregateste sa dezbata luni o revizuire a unei legi ce vizeaza sa controleze mai mult repartitia salariilor in marile companii. Participantii au afisat bannere precum "Egalitate acum", "Obosite sa asteptam", "Munca identica, salarii diferite", potrivit agentiei elevetiene ATS, citata de AFP.

Egalitatea intre sexe este inscrisa in Constitutia elvetiana din 1981, dar femeile castiga inca in medie cu 20% mai putin decat barbatii, "un procent scandalos", s-a indignat Unia. "In Elvetia, o femeie pierde in cursul carierei sale 300.000 de franci elvetieni (266.000 euro) doar pentru ca este femeie", a aratat Corinne Scharer, din conducerea respectivului sindicat.

Citeste si:
2015 - Criza aprecierii francului elvetian a afectat multi romani
2015 - Criza generata de...

Sursa foto: evgenii mitroshin / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
800 de autocare se indreapta spre Iasi. Contramanifestantii asteapta