Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat sambata la Berna pentru a cere egalitate salariala intre barbati si femei, potrivit organizatorilor, care au amenintat cu o greva daca aceasta revendicare nu este satisfacuta, transmite AFP.

Femeile "s-au saturat de sexism si discriminare, de inegalitate salariala", a subliniat, intr-un comunicat, cel mai important sindicat din Elvetia, Unia, potrivit Agerpres. Conform acestui sindicat, organizator al evenimentului alaturi de alte peste 40 de organizatii, mai mult de 20.000 de mii de persoane au fost prezente pentru a cere parlamentarilor sa ia masuri suplimentare in vederea reducerii diferentelor salariale intre barbati si femei pe acelasi post.

Manifestatia a avut loc pe fondul in care camera inferioara a Parlamentului elvetian se pregateste sa dezbata luni o revizuire a unei legi ce vizeaza sa controleze mai mult repartitia salariilor in marile companii. Participantii au afisat bannere precum "Egalitate acum", "Obosite sa asteptam", "Munca identica, salarii diferite", potrivit agentiei elevetiene ATS, citata de AFP.

Egalitatea intre sexe este inscrisa in Constitutia elvetiana din 1981, dar femeile castiga inca in medie cu 20% mai putin decat barbatii, "un procent scandalos", s-a indignat Unia. "In Elvetia, o femeie pierde in cursul carierei sale 300.000 de franci elvetieni (266.000 euro) doar pentru ca este femeie", a aratat Corinne Scharer, din conducerea respectivului sindicat.

Sursa foto: evgenii mitroshin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri