Premierul Viorica Dancila se afla miercuri in cea de a doua zi a vizitei sale de lucru la Bruxelles, unde are intalniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Saptamana viitoare, in plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din Romania.

Premierul Viorica Dancila face, marti si miercuri, o vizita la Bruxelles, in cadrul careia are o serie de intrevederi cu reprezentanti ai grupurilor politice din Parlamentul European, precum Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor, Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana si Grupul Partidului Popular European. Potrivit Guvernului, ”vor fi discutate aspectele prioritare de pe agenda europeana, in perspectiva detinerii Presedintiei Consiliului UE de catre Romania si reafirmarea disponibilitatii Romaniei de a contribui in mod activ la procesul de reflectie asupra viitorului Europei”, scrie Digi24.

Marti, premierul Viorica Dancila s-a intalnit cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) si liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber si, respectiv, Udo Bullmann.

La intrevederea cu liderul grupului PPE, Manfred Weber,au participat si Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, si europarlamentarul Dan Nica, iar in cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeana, in perspectiva preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene la inceputul anului viitor. Primul-ministru a prezentat stadiul pregatirilor desfasurate de catre autoritatile de la Bucuresti, asigurand asupra cooperarii stranse cu Parlamentul European in vederea finalizarii dosarelor legislative si asigurarii unui mandat de succes, a transmis Guvernul.

Liderul grupului PPE: Nu vom negocia in ceea ce priveste statul de drept

Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila, ca este extrem de ingrijorat de situatia din Romania si ca a intrebat-o pe Dancila despre coruptie si despre independenta justitiei, el aratand ca Romania face pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

”Sunt extrem de ingrijorat de situatia din Romania. Am intrebat-o astazi pe prim-ministrul Viorica Dancila despre coruptie si despre independenta justitiei. Nu vom negocia in ceea ce priveste statul de drept”, a scris pe Twiter liderul grupului PPE, Manfred Weber.

El arata ca Romania face pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie si se fac presiuni asupra independentei justitiei, cerand de urgenta Guvernului roman sa se opreasca.

"Tara face pasi inapoi in ceea ce priveste lupta anticoruptie si se fac presiuni asupra independentei justitiei. Am vazut in aceasta vara in Bucuresti oameni batuti de fortele de ordine si, sincer, asta este inacceptabil. Lupta impotriva coruptiei nu este un lux, ci o necesitate absoluta pentru a ne proteja cetatenii si afacerile impotriva abuzurilor din partea statului. De aceea, cerem de urgenta Guvernului roman sa se opreasca. Suntem de partea cetatenilor europeni si nu vom negocia niciodata in ceea ce priveste statul de drept”, afirma liderul grupului PPE, Manfred Weber, intr-o declaratie video postata pe contul sau de Twiter.

De asemenea, Viorica Dancila a avut o intalnire cu liderul grupului ALDE, Udo Bullmann.

”Convorbirile, desfasurate intr-o atmosfera cordiala, au atins o gama larga de subiecte de pe agenda interna a Romaniei si de pe agenda europeana. Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la Romania, care va avea loc in Parlamentul European la inceputul lunii octombrie. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila a prezentat situatia reala din Romania, reafirmand atasamentul Guvernului Romaniei fata de principiile si valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele initiate de Guvernul Romaniei in domenii prioritare pentru tara noastra, aratand ca acestea sunt rezultatul unei cooperari interinstitutionale transparente si ca in elaborarea lor au fost consultati si partenerii europeni”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, in ceea ce priveste agenda europeana, convorbirile s-au concentrat pe pregatirea Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene. Premierul Viorica Dancila a reafirmat, in context, interesul Romaniei pentru asigurarea unui mandat care sa contribuie la coeziunea proiectului european si la apropierea Uniunii de catre cetateni.

La intrevedere, alaturi de premierul Viorica Dancila a participat europarlamentarul Dan Nica.

Saptamana viitoare, in 3 octombrie, in plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere privind situatia statului de drept in Romania, la care este invitata si Viorica Dancila.

Dupa cum anunta europarlamentarul Siegfried Muresan in 13 septembrie, Parlamentul European va adopta o rezolutie despre situatia din Romania in cea de-a doua sesiune plenara din luna octombrie (22-25 octombrie).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri