Cofondatorul Microsoft Corp., Bill Gates a cheltuit 171 milioane de dolari pentru a cumpara o suprafata de teren arabil de 14.500 acri (aproximativ 5.800 de hectare) in sudul statului Washington, aceasta fiind ce mai importanta vanzare de teren incheiata in acest an in SUA, informeaza publicatia de specialitate Land Report, preluata de Bloomberg, scrie Agerpres.

Publicatia mentionata sustine ca Bill Gates a cumparat acest teren luna trecuta de la John Hancock Life Insurance Co., care in 2010 a platit pentru acelasi teren suma de 75 milioane de dolari. Achizitia facuta de cofondatorul Microsoft Corp. include 10.500 de acri de teren arabil irigat si o suprafata de 3.900 de acri de pasune.

Aceasta tranzactie ar fi cea mai importanta achizitie de teren incheiata in acest an in SUA, devansand-o pe cea de 136 de milioane de dolari anuntata in luna aprilie cand grupul Investment Corp. of Dubai a preluat ferma El Maximo Ranch din Florida, cu o suprafata de 38.453 de acri.

Averea neta a lui Bill Gates este estimata la 98,9 miliarde dolari, ceea ce il plaseaza pe locul al doilea in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii.

Potrivit Land Report, clasamentul celor mai mari detinatori de terenuri din SUA este condus presedintele operatorului de cablu, Liberty Media LLC, John Malone cu o suprafata de 2,2 milioane acri, urmat de Ted Turner si familia Emmerson, fiecare cu o suprafata de 2 milioane acri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri