Inflatia anuala a Venezuelei va urca la 1.370.000% pana la sfarsitul acestui an, in conditiile in care guvernul nu va putea sa rezolve problema deficitului bugetar tiparind in continuare bani, arata un raport al Fondului Monetar International (FMI) citat de Bloomberg.

FMI a revizuit astfel in crestere estimarea de inflatie a Venezuelei, de la nivelul anterior de 1.000.000% din luna iunie. Noua tinta de inflatie este de peste 100 de ori mai mare decat nivelul de 13.000% pe care FMI il anticipa in ianuarie. Raportul FMI mai arata ca in 2019 preturile de consum din Venezuela vor creste cu 10.000.000%.

Fondul si-a mentinut estimarea de crestere economica, anticipand ca statul sud american v-a inregistra o scadere a PIB de 18% in 2018, adica al treilea an consecutiv cu o scadere de doua cifre, cauzata de instabilitatea politica si reducerea productiei de petrol.

Incercand sa combata inflatia, presedintele venezuelean Nicolas Maduro a marit de 24 de ori salariul minim de cand a preluat puterea in 2013. In august anul acesta, acesta a marit salariul minim cu 3.000% la 1.800 bolivari/luna, cifra care acum mai reprezinta doar 20 de dolari/luna.

Citeste si:
Coronavirus - Noi țări şi-au închis frontierele pentru a lupta cu...
Coronavirus - Mai multe ţări...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri