Klaus Iohannis a afirmat in discursul sau privind viitorul UE din plenul Parlamentului European ca pledeaza ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate, iar cheia centrala trebuie sa ramana unitatea. Presedintele a spus ca in niciun caz nu se pot repune in discutie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost cladit. El a subliniat ca o Europa cu mai multe viteze sau o Europa a cercurilor concentrice nu pot reprezenta solutii, scrie Digi24.

Klaus Iohannis a afirmat in plenul Parlamentului European ca pledeaza ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate, iar cheia centrala trebuie sa ramana unitatea. Presedintele a spus ca in niciun caz nu se pot repune in discutie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost cladit. El a subliniat ca o Europa cu mai multe viteze sau o Europa a cercurilor concentrice nu pot reprezenta solutii.

„Este o onoare si un privilegiu sa ma aflu astazi in Parlamentul European. UE a fost marcata de-a lungul timpului, dar mai ales in ultimul deceniu, de provocari multiple, criza financiara, criza migratiei, atacurile teroriste, ascensiunea miscarilor populiste. A fost un deceniu in care UE a trebuit sa invete sa se adapteze din mers. UE a cautat o viziune comuna”, si-a inceput discursul presedintele.

Klaus Iohannis a precizat ca europenii sunt uniti de identitatea europeana bazata pe valori si interese comune, iar aceste valori comune trebuie mereu redescoeprite, reapreciate si repuse in valoare, pentru ca universalitatea valorilor sta tocmai in caracterul lor regenerator.

„Avem nevoie de o noua viziune cu privire la viitorul UE. Pledez ferm pentru unitate, coeziune, solidaritate si pentru calea europeana comuna in eforturile de consolidare a proiectului european. Cheia centrala a demersurilor noastre trebuie sa ramana unitatea”, a subliniat presedintele.

Citeste si:
Iohannis: Avem nevoie de o abordare coordonata pentru Marea Neagra
Iohannis: Pentru descurajarea...

Presedintele a spus ca in niciun caz nu se pot repune in discutie principiile fundamentale pe care proiectul european a fost cladit. El a subliniat ca o Europa cu mai multe viteze sau o Europa a cercurilor concentrice nu pot reprezenta solutii.

„Avem nevoie de o Uniune incluziva, care nu lasa in urma niciun stat si niciun cetatean european”, a afirmat Iohannis.

In plus, presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in plenul Parlamentului European, ca aderarea Romaniei la zona euro cat mai curand posibil este un obiectiv national fundamental.

"Pentru Romania, aderarea la zona euro cat mai curand posibil, cand toate conditiile vor fi indeplinite, este un obiectiv national fundamental", a spus seful statului, la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene.

Citeste si:
Basescu: Merkel si Marcon izoleaza estul UE de Vechea Europa
Traian Basescu: Angela Merkel...

El a subliniat si importanta aderarii Romaniei la spatiul de libera circulatie.

"Pentru Romania, aderarea la spatiul Schengen reprezinta un obiectiv important. Acest demers va contribui semnificativ la consolidarea securitatii pentru intregul spatiu de libera circulatie din Uniune", a aratat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs marti in plenul Parlamentului European din Strasbourg, la dezbaterea privind viitorul UE. La dezbatere vor mai vorbi presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si liderii grupurilor politice din PE. Dupa discurs, Iohannis sustine o conferinta de presa comuna cu Tajani.

Citeste si:
Statul ar putea "ucide" FinTech-ul romanesc daca nu adopta PSD2
"Lenesii" Uniunii Europene:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Inflatia din Romania, de TREI ori mai mare decat UE