Comisarul european pentru Justitie se intalneste cu Iohannis, Toader si sefa Inaltei Curti. Dancila a fost exclusa

Comisarul european pentru Justitie, Vera Jourova, se afla la Bucuresti, luni si marti, unde se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si cu cel de Finante, Eugen Teodorovici, potrivit unor reprezentati pentru presa ai acesteia. Cu toate acestea, pe lista de intalniri nu apare numele premierului Viorica Dancila, scrie Ziare.com.

Potrivit echipei de presa a Verei Jourova, obiectivul principal al vizitei comisarului de Justitie este schimbul de opinii cu privire la prioritatile in domeniul sau in cadrul viitoarei Presedintii romane a Consiliului UE. "Ea va atinge, de asemenea, ca subiect evolutiile din sistemul judiciar", declara echipa ei, pentru Business Review.

Marti, Vera Jourova se va intalni cu presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Marius Parvu, cu presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator Cristian Tarcea, pentru a discuta schimbarile care au loc in sistemul de justitie din Romania, si cu Ancuta Gianina Opre, presedintele Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP).

Intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis va avea loc dupa ce comisarul european va participa la o dezbatere asupra situatiei copiilor ai caror parinti au plecat la munca in strainatate.

ANSPCP a fost in centrul unui scandal mediatic, dupa ce institutia a solicitat RISE Project sa isi divulge sursele in cazul #TeleormanLeaks si a cerut si informatii despre toate datele pe care le detin jurnalistii.

Citeste si:
Viorica Dăncilă îşi va lansa o 'carte-interviu': Sunt lucruri care...
Viorica Dăncilă îşi va lansa...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri